Spennende Dim sum i Oslo
Dim sum, “to eat a little something”, er tradisjonelle kinesiske småretter som serveres som et lettere kinesisk måltid. Tradisjonen stammer fra terom på 1800tallet og spredde seg raskt, spesielt til Hong Kong.
Māhāyana Asian Dining tilbyr en rekke ulike dim sum, eller små munnfuller. Våre sprøstekte vårruller inneholder svinekjøtt, risnudler, shitake sopp, aspargesbønner og asiatiske krydder. Disse serveres med en søt chillisaus. Vi har også dumplinger av ulike slag. Våre Ha Gau dumplinger har et tynt, nesten gjennomsiktig hvetepastaskinn og er fylt med saftige reker. Disse serveres dampkokt med soya og chillisaus. Vi har også Siu Mai, dumplinger fylt med hakket svinekjøtt og reker.
Friterte dumplinger
Er du på utkikk etter noe litt spennende kan du prøve Kow Choi Gau eller Tja Fan Koh. Den første av disse er friterte dumplinger fylt med hakket aromatisk kinesisk gressløk, scampi og svinekjøtt, og serveres med sennep chillisaus. Tja Fan Koh er dumplinger fylt med hakket scmapi, svin og korinder. Vil du prøve litt av alt kan du gå for Dim Sum Combo hvor du får smake på 5 forskjellige kinesiske tapas retter.
Har du lyst på dim sum til middag kan du bestille bord hos Māhāyana Asian Dining her.